Съвети за купувачи

За да намерите това, което търсите, може да филтрирате стоките в сайта чрез меню Филтри вляво на десктоп версията на сайта или с бутонна мобилната версия.

Можете сами да изберете подреждането на стоките във Вашия списък, като изберете някой от начините чрез бутон Сортиране.
Добавяйте стоките, които харесвате към Любими артикули, дори ако не сте сигурни дали ще си ги купите. Може впоследствие да размислите и ще ви бъде много по-лесно да ги откриете.Съветваме ви, когато сте харесали и добавили стоки в количката или в любими, да потърсите други обяви от същия Продавач. 

Много е вероятно да попаднете на други стоки, които да ви харесат и са близки по стил и размер, който търсите. 

С покупка съдържаща  повече стоки от един и същи продавач,  спестявате от разход за доставка!
Най-пълноценно за вас е, когато  участвате в сайта едновременно като купувач и продавач!

Продавайки - печелите, купувайки - пестите!  

Продавайте собствени стоки в mep.bg и компенсирайте разходите за стоките, които обичате да купувате в сайта :)
Състоянията на публикуваните в mep.bg стоки са:

  • Ново с етикет - нови, неносени и неупотребявани  стоки, които имат оригинални етикети (хартиени), с опаковката и състоянието, в което са купени.

  • Ново без етикет - нови, неносени и неупотребявани  стоки, които нямат оригинални етикети и/или опаковка. 

  • Отлично използвано - почти неизползвано, без следа от употреба или износване

  • Много добро използвано - внимателно използвано, което може да има минимални следи от употреба или износване, без дефекти нарушаващи целостта и функционалността на стоката.

  • Добро използвано - използвано, но запазено състояние, с възможни следи от употреба. Ако има такива, те следва да бъдат описани (например за дреха: пилинг, опъване, разхлабени конци).  При наличие на някакъв недостатък или дефект, възникнал вследствие на използването на стоката, той също следва да бъде описан и посочен в описанието на обявата. 


Може да пишете на Продавача за информация кога ще изпрати стоката или да поискате номер на товарителница за по-лесно проследяване на пратката. 

                  
Бъдете внимателни с обяви, които имат странни описания,  или са непълни.


Внимавайте с обяви на стоки със съмнително ниски цени. Например количка, която като нова е 1000лв, а в сайта е пусната за 50лв.Разгледайте подробно описанието на артикула, който искате за закупите:

  • Състояние

  • Цвят

  • Размер и мерки

  • Дефекти, повреди или проблеми с артикула

  • Аксесоари, включени в артикула

Когато купувате артикул, вие се съгласявате да закупите артикула въз основа на посоченото в неговото описание. 

Винаги се уверете, че разбирате какво купувате, преди да направите покупката. 

Продавачът не може да промени описанието на артикула, след като артикулът е продаден.


 


Функция за Сигурен продавач - Това е значка, която се придобива от потребителите след успешно и коректно използване на услугите в сайта. 

Това са продавачи потвърдени от mep.bg като сигурни въз основа на много осъществени продажби и извършени плащания. 

Наличието на значка Сигурен потребител е знак за доверен и сигурен продавач. 
Ако имате каквито и да е съмнения относно състояние на артикул или коректността на потребител , не сключвайте сделката!Използвайте за обмяна на съобщения само mep.bg

Най-добрият канал за комуникация с продавач е чатът в платформата, който се активира след като имате потвърждение от продавач на изпратена от вас заявка за покупка. 


Не прехвърляйте комуникацията към друга платформа (Messenger, Viber и други). 


Никога не споделяйте лична информация, данни или документи в този чат или извън него. В случай на проблем, може да се обърнете към нас за съдействие. 


Винаги комуникирайте чрез системата за съобщения на mep.bg. Ако има проблем или несъгласие, първата стъпка, която mep.bg ще предприеме при разглеждането на случая, е да се запознае с кореспонденцията между купувача и продавача.

Когато комуникацията помежду ви се е извършвала през сайта,  ще има следа от кореспонденция между продавач и купувач, всичко ще бъде в писмена форма и може да бъде проверено при възникнал спор. . 

Споровете биха се разрешили лесно след преглед на историята на съобщенията в mep.bg между купувач и продавач.Предлагане извън mep.bg

Никога не приемайте предложения за покупка извън mep.bg

Пазете се от  потребители, които ви канят да извършвате покупко-продажба извън платформата. Най-често това са недобросъвестни потребители и ако на по-късен етап имате проблем със закупена по този начин стока, няма да можем да ви помогнем с разр, е възможно да се наложи да разчитате на платформата, но при заобикалянето й, не може да се възползвате от това. 

Това е сериозно нарушение на Общите Условия и може да доведе до блокиране на Вашия профил и профила на продавача.

В платформата се пази цялата комуникация между двете страни, както и историята на обявата. В случай, че на Задължително е докладването на опити на изнасяне на покупка или продажба на артикул/и извън mep.bg.
Никога и при никакви обстоятелства не плащайте предварително дори част от стоката, която сте харесали!

Ако продавач поиска от вас или се опита да ви убеди в предварително заплащане, пишете ни в активния чат или на info@mep.bg. Междувременно може да потърсите подобен продукт предлаган от друг продавач.


Изисквайте предварителен “Преглед и тест”. 

Преди окончателно да приемете стоката, прегледайте внимателно: дали е работеща или има дефекти. 

В случай на дефект, който забележите до 3-тия ден след покупката, свържете се с продавача. 

Не давайте оценка на продавача, освен ако не сте доволни от продавача.

След поставяне на оценка, продажбата се счита за приключена.

Отговорността за всяка една покупко-продажба е изцяло на потребителите на платформата! Поставяйте реална оценка на продавачите, от които купувате. В случай, че  отрицателната оценка за продавача е наистина оправдана, не си я спестявайте. Но задължително се уверете, че наистина е заслужена. Случват се грешки и особено ако продавачът се опита да поправи своята грешка, трябва да вземете това предвид.


Към момента през mep.bg не се извършват плащания между потребителите. Ако някой Ви изпрати линкове, които водят до други или подобни на платформата сайтове, в които ви приканват да дадете лична информация, данни за сметки, карти или друг вид плащане, не отваряйте линковете и в никакъв случай не въвеждайте нищо. Докладвайте ни максимално бързо за ситуацията на info@mep.bg.