ИДЕЙКИ ЗА ДЪЖДОВНОТО ВРЕМЕ
За детето

ИДЕЙКИ ЗА ДЪЖДОВНОТО ВРЕМЕ

Омръзна ли ви вече този безкраен дъждовен период?

И на нас ни омръзна!

Във времето, в което трябва да правим планове за плаж и дългоочаквани летни забавления, се оказа, че лятото не иска и не иска да идва :)

Но пък нали е казано, че ако ти дадат лимони, може да направиш лимонада!

И така ни изникнаха следните идеи за дъждовни летни забавления с деца :)

Първо облечете по-стари дрехи, сложете си по един дъждобран (дори еднократните ще ви свършат чудесна работа), обуйте джапанки, гумени ботуши или други подходящи за целта обувки и излезте навън.


1. Цопване в локви :)

Намерете къде са се образували най-големите локви наоколо и дегизирани по гореописания начин започнете игри и състезания по най-силно цопване, прескачане на локви, гоненица в локви и т.н…

2. Състезание с лодки в локва. 

Нека всеки намери свой плавателен съд (чинийка, купичка, чашка, лодка играчка или каквото друго се сетите) и да направите едно състезание с тях. Може всеки да побутва своето с пръчка или пък да ги придвижвате по друг подходящ начин - като правите вятър или водовъртеж във водата.

3. Пригответе красиви торти от кал

В това време има изобилие от кал, която обикновено никой от нас не харесва, но пък знаете ли какви хубави сладкиши могат да станат от нея ;)

Опитайте да направите торти с блатове от кал, украсете ги с цветя и зеленина и Voila! Ако сте с повече деца, може да ги оставите направо да си спретнат един Masterchef!! :)

4. Направете музика от дъжда

Изкарайте различни съдове от вкъщи и оставете дъжда да капе върху тях. И вие и децата ще бъдете изненадани колко различни звуци могат да бъдат създадени така :)

А защо не и цяла симфония :)

5. Разходка под дъжда

Излезте и просто се разходете, ако сте с деца и домашен любимец, още по-добре. Ще ви хареса колко чист, красив и свеж е светът по време на дъжд. Може да наблюдавате и растенията и животните. Пълно ще е с охлювчета и жабки, дъждовни червеи и други животинки, които излизат точно сега :)


Ако все пак не ви се мокри, може да останете вкъщи и да вършите куп други неща: да четете книги, да играете на настолни игри (Jenga и Scrabble са ни любими), да гледате хубави филми, а надвечер и футбол ;)