Как да направим хубави снимки на стока
За Семейството

Как да направим хубави снимки на стока

Как успешно да направим хубави снимки на стока, която да публикуваме за продажба в mep.bg

Добрите снимки привличат погледа и карат обявата да изпъква пред останалите, затова е добре да се постараете в тази част при публикуване на всяка обява, което от своя страна изисква малко предварителна подготовка!


Ето и някои практични съвети от нас, за това как да снимате успешно стоките си, за да продадете по-лесно:

  • Винаги публикувайте основна снимка, която да изобразява цялата стока, снимана в по-далечен план!
  • Преди да снимате с телефон, може да изберете Ratio/Съотношение: 3:4. Така снимките ви няма да бъдат издължени и ще се виждат още по-добре в сайта :)
  • Изберете неутрален, по-светъл фон за снимките, така че стоката да изпъква, детайлите и цветовете да се виждат добре и да има контраст. 

   

 

Допълнителен съвет: Когато фонът е в съчетание със стоката, можете успешно да създадете своя визия и колекция от обяви. Има различни повърхности, на които да снимате вашите артикули и да направите сполучливи снимки. Подът от твърда дървесина или плочки във вашия дом, килим или дори покривало за легло могат да ви послужат като фон. Просто се уверете, че е неутрално, чисто и позволява да се снима при добра светлина.

 

  • Снимайте на естествена светлина

В случай, че нямате такава възможност направете снимки със и без светкавица и изберете тези, на които стоката се вижда по-добре, по-ясно и е с по-реалистични цветове.

 

  • Може да използвате инструменти за редактиране на снимките, но внимавайте да не прекалите с тях.

Най-лесно става през телефона, като се използват инструментите на някое от приложенията за фотография, като засилите контраста и/или направите снимката по-ярка, за да се виждат добре и ясно детайлите. Постарайте се цветът на снимката да е максимално близък до реалния цвят на стоката.

 

  • Публикувайте освен най-подходящите снимки и снимки на отделни детайли.

Правете повече снимки на стоките си - отблизо и от по-далеч. Може да снимате отделни детайли, акценти които сметнете за подходящи. Задължително е стоките да са добре фокусирани. 

                             


Не забравяйте да публикувате и снимки на етикети, както и наличието на дефекти, и нарушения по стоките, ако има такива :)


Желаем ви успех! 

Екипът на mep.bg :)