FAQ

НОВО в mep.bg

Платформата mep.bg е новото място за споделяне на стоки за вас и вашите деца :)

Предстои стартиране на новата платформа mep.bg.

ОБЩИ ВЪПРОСИ

mep.bg е електронна платформа на Между приятели.

mep.bg е платформа, в която могат да се намерят всякакви стоки за бъдещи и настоящи родители, за отглеждане на деца, на ниски цени, както и да се спечелят пари от продажби, посредством профил, който всеки сам си създава  в платформата.

mep.bg е различен от други подобни сайтове с това, че е едно общо споделено място за родителите, на което бихме искали да се доверите. 
За нас приоритет е качеството на публикуваните обяви, а не количеството им. 
Нашият екип подробно проверява и одобрява всички обяви, преди да бъдат публикувани. Това е функция за контрол и защита, която прави mep.bg по-безопасно място за покупка и продажба за всички наши потребители. 

В mep.bg има изградена система за рейтинг на продавачите, както и функция Сигурен потребител, която се придобива от потребителите след успешно и коректно използване на услугите в сайта.  

* базите данни на mep.bg и mejdupriqteli.com не са свързани и са независими една от друга. 

бебешки колички

ИГРАЧКИ

бебешки дрехи

чувалчета

детски книги

детски дрехи до 12г

чанти за преповиване

пъзели

детски обувки

аксесоари за колички

образователни играчки

бебешки аксесоари

сгъваеми легла и кошари

музикални играчки

бебешки уреди

столчета и кошчета за кола

играчки за бутане

уреди за приготвяне и

столчета за хранене

шезлонги и люлки

подгряване на храна

кенгурута и слингове

активни гимнастики

помпи за кърма

обзавеждане за детска стая

проходилки

стерилизатори

детски одеяла и завивки

триколки

бебефони

спални комплекти

тротинетки

и МНОГО МНОГО ДРУГИ

гърнета

колелета

 

ванички

пързалки и къщички за игра навън

 

 

mep.bg е място създадено на основата на доверие. 
Високият рейтинг показва високата степен на удовлетвореност, изразена от купувачите в резултата на закупени ваши стоки. 

Колкото по-висок рейтинг имате в платформата като продавач, толкова повече доверие може да имат купувачите във вас, което води до повече и успешни продажби. В случай на възникнал казус между двете страни, ние от mep.bg ще се опитаме да ви съдействаме, за да бъде решен по-лесно и безпроблемно. 

За целта е важно да можем да проследим  проведената  комуникация между потребителите. Затова е важно тя да е протекла през канала Изпрати съобщение на платформата.


Против правилата на сайта е размяната на адреси,  подтикване към комуникация и покупко-продажби извън платформата. 

При нарушение на тези правила, профилът на потребителя, който е в нарушение, ще бъде блокиран. 


Целта на mep.bg е да бъде коректно и максимално безопасно място за всички участници.Такси в mep.bg?

Публикуването на обяви в платформата е безплатно

Продавачите заплащат  комисиона единствено и само след извършване на продажбаКомисионите в mep.bg са следните:

  2 лв. за продажби на стойност до 13.99 лв.

  15% за продажби на стойност от 14.00 лв. до 99.99 лв.

  12% за продажби на стойност 100 лв. и повече.


Комисионите към mep.bg се начисляват в момента, в който покупката е потвърдена от продавач. 

Плащането на натрупаните за съответен месец комисиони  се дължи между 1-во и  10-то число на месеца следващ месеца на продажбите.

За целта ще получите напомняне и документ по имейл, в който ще се съдържа информация за начина на плащане.Сигурен потребител и Рейтинг на продавач

Значката за Сигурен потребител може да получите след като имате повече от 10 успешно завършени продажби и минимум три плащания в срок на комисиони към платформата. 

Значката се дава от Администратор след изпълнение на условията. Това е най-сигурния начин потребителите да ви се доверят и да ги спечелите като  купувачи. Значката за Сигурен потребител показва на купувачите, че на вас може да се разчита и би улеснило и увеличило вашите продажби в платформата.Платформата има разработена система за рейтинг на потребителите, която се основава единствено и само на реално случили се продажби между потребители. 
След получаване, всеки купувач поставя оценка за съответната покупка.Важно е за всяка осъществена продажба да бъде поставена оценка, за да се откроят коректните и успешни продавачи, и mep.bg да бъде сигурно място за всеки потребител.Потребителски профил в mep.bg?

Може да коригирате профила си като влезете в основното меню и от там в Профил
Тук можете да коригирате имена, телефонен номер, парола и адреса/адресите си.
Имате право да добавяте до два адреса и може да ги актуализирате по всяко време.

Имейлът, с който сте регистрирани, прави регистрацията ви уникална и не може да бъде променян. 

Ако е  необходимо да смените имейла си, за да можете да поддържате Профила си в сайта, трябва да пишете на Администратор, на имейл support@mep.bg.Регистриране на повече от един профил от един човек е против правилата на платформата и може да доведе до блокиране на всички ваши профили. В Профила си в mep.bg лесно може да следите своите покупки и продажби, като може да ги разглеждате и филтрирате в менюта Моите продажби и Моите покупки.

Състоянието на всички ваши обяви се следи в Моите обяви

В меню Съобщения ще виждате всички съобщения, които получавате от администратор и други потребители във връзка с дейността ви в сайта. 

Оценката, която са ви поставили за дадена продажба може да видите в Моите продажби.

Натрупаната комисиона, която е дължима към даден момент може да видите в ляво в профила си:
В профила си е важно да следите за:

  Натрупана комисиона за даден период и плащането й в срок към mep.bg 

  Заявка за нова продажба в меню Съобщения - като Продавач

  Потвърждение за закупена от вас стока - като Купувач

  Получена стока, която вие сте продали, както и оценката, която ви е дадена за продажбатаПрофилът ви може да бъде блокиран поради следните причини, които са посочени в Чл. 9.2. от Общите Условия:

  Отказ от страна на Потребителя да заплати дължима комисиона, натрупана в следствие на реализирани продажби през Платформата, след отправено от Администратора предупреждение с краен срок.

  Ако Администраторът сметне за основателно искане за връщане на закупена стока от страна на Купувач, а Продавачът откаже да я приеме, както и да възстанови платената цена от Купувача. 

  Потребителят нарушава настоящите общи условия или действащото законодателство; 

  Потребителят действа злонамерено и против интересите на други потребители или трети страни в платформата. 

  При злонамерени или незаконни действия от страна на потребител с цел нарушаване функционирането или целостта на платформата. Пазаруване в mep.bg

За да намерите това, което търсите, може да филтрирате стоките в сайта чрез меню Филтри вляво на десктоп версията на сайта или с бутон  на мобилната версия.

Можете да изберете сами начина на подреждане на стоките във вашия списък като изберете бутон Сортиране и посочите някой от начините.

Филтрите в ляво на екрана улесняват търсенето на конкретни стоки, по състояние, по категории и подкатегории, по размер и цена; 
Потребителите избират кои и колко филтри да изберат и да включат при търсене на стоки.Платформата има разработена система за рейтинг на потребителите, която се основава единствено и само на реално случили се продажби между потребители. 
След получаване, всеки купувач поставя оценка за съответната покупка. 

Важно е за всяка осъществена продажба да бъде поставена оценка, за да се откроят коректните и успешни продавачи и mep.bg да бъде по-сигурно място за всеки потребител.Стока, чиято продажба е потвърдена, трябва да бъде изпратена към купувача в рамките на 3 дни, освен ако между купувач и продавач няма друга уговорка. 

В зависимост от посочения адрес или офис на куриер за доставка, срокът и начинът на доставка зависят от куриера, начина и адреса на доставка.Ако дадена стока не съответства на описанието в обявата, свържете се с продавача.

В случай, че продавачът не оказва съдействие и не приема да върнете стоката или не  успеете да разрешите възникналия помежду ви казус по друг начин, може да се свържете с нас на активния лайв чат или на имейл info@mep.bg

Ние ще направим всичко възможно, за да съдействаме за разрешаване на възникнал спор или недоразумение между вас.Когато продавач ви помоли да извършите покупка извън mep.bg на стокa, която е обявена в сайта, ви молим да откажете и незабавно да ни пишете. 

Очакваме от потребителите да ни докладват тези продавачи! Те застрашават сигурността на останалите потребители  на сайта.

В нарушение на Общите Условия на mep.bg е размяната на адреси, подтикване към комуникация и покупко-продажба на стоки обявени в сайта извън платформата с цел заобикаляне, намаляване или манипулиране на дължимата комисионата на mep.bg

При нарушение на тези правила, профилът на потребителя/ите, които са   в нарушение, ще бъдат блокирани. 

Работим усилено, за да поддържаме възможно най-ниска комисиона, както и възможността публикуването на обяви да бъде без такса. Без комисиона обаче не можем да поддържаме тази услуга достъпна за останалите потребители. 
Следователно е важно да прилагаме правилата, посочени в нашите Условия за ползване, като забраняваме на продавачите да извършват продажби извън mep.bg.

Моля, имайте предвид също, че когато купувате артикули извън mep.bg, не можем да проследим тази покупка за несъответствия и измами.Продажби в mep.bg

В mep.bg може да продавате всякакви бебешки и детски стоки, както и дамски стоки, включително за бъдещи и настоящи майки.Стъпка 1: Натиснете бутон Продай в главното меню.

Стъпка 2: В поле Заглавие на обявата попълнете кратко заглавие на обявата, съдържащо ключови думи за стоката, която ще публикувате например: Обувки Clarks.Попълнете Цена на артикула (второто поле за цена също е задължително, дори да е попълнено с 0).

Попълнете поле Цена на доставка със стойността, която би струвал транспорта на съответната стока. 

Може лесно да проверите приблизителната стойност на посочените по-долу линкове в сайтовете на куриерските фирми:

Еконт:  https://www.econt.com/services/shipment-price
Спиди: https://services.speedy.bg/calculate/

Стъпка 3: Направете нови снимки на момента или качете съществуващи снимки на артикула, който искате да продадете. 
Важно е да публикувате добре заснети, детайлни, актуални и реални снимки на стоките си.

Съвет: Може да качите между 3 и 10 броя снимки на артикула в зависимост от неговата специфика. 
Целта е от снимките да става максимално ясно каква стока се предлага и в какво състояние е тя. 
Повече съвети за продавачи можете да намерите тук.

Стъпка 4: Отделете минута, за да добавите останалата информация в обявата като категория, пол, описание и т.н.

Стъпка 5: След като сте готови натиснете бутон Публикувай обявата.

След тази стъпка обявата ви ще бъде в състояние Изчакваща одобрение докато не бъде одобрена от нашия екип и след това ще бъде видима за всички.Да. 
В случай, че не коригирате обявата си след като е върната съгласно препоръките на администратор, тя няма да бъде одобрена и съответно няма да излезе като активна/видима за потребителите  в сайта.Да, вече активна обява в mep.bg може да бъде коригирана през Моите обяви в Профила ви. 

Натиснете Активни, за да видите само обявите, които в момента са активни. 

Може да натиснете бутон Редактирай, за да направите желаната промяна.
След това натиснете бутон Редактирай обявата, за да я потвърдите. 

При това действие, трябва да имате предвид, че всяка промяна по активна обява следва да мине повторно одобрение от Администратор и през това време няма да бъде видима за останалите потребители, ще стане видима отново след повторно одобрение.Да, обява може да бъде изтрита като на активния лайв чат или на имейл info@mep.bg изпратите линк към обявата с текст, че желаете да бъде изтрита. Можете да управлявате своите продажби през вашия Профил в сайта. 

Там са всички ваши обяви и може да изберете да виждате само АктивниИзчакващи одобрениеИзтекли или Продадени.Изчакващи одобрение обяви имате възможност да коригирате, след това те подлежат на одобрение.

Активни обяви може да коригирате, но те подлежат на повторно одобрение, а за периода на изчакване не са видими в сайта.

Когато някой пожелае да закупи вашата стока, ще получите съобщение по имейл и в профила си. 
Трябва да отидете на Съобщения и да потвърдите или откажете продажбата. 

След като я потвърдите, имате задължението да я изпратите на купувача до 3 дни, освен ако не сте договорили друго с купувача.

В Моите продажби можете да видите вашите продадени до момента стоки. 
В зависимост от това дали са потвърдени или не от купувач, ще виждате върху тях Получена с оценка или Изчаква потвърждение.


mep.bg ще ви уведоми по имейл за извършена продажба. 
Продажба ще може да видите като влезете в профила си, а  това ще изглежда така:
Остава само да потвърдите с бутон Потвърди продажбата, след което продажбата ви ще е видима и в меню Заявки:След като потвърдите заявката за покупка, ще може да видите адреса и телефона на купувача. От вас се иска да подготвите и опаковате продадената стока. 

Подготовката на различните стоки е различна, ако е дреха трябва да е изпрана и чиста, играчките трябва да са почистени, и т.н. 
Това ще гарантира вашата успешна продажба и висока оценка, която ще получите от дадения купувач след получаване на покупката, съответно висок рейтинг в сайта.

Трябва да изпратите стоката/стоките на адреса или до спедиторския офис, който е даден от купувача в рамките на 3 дни, освен ако нямате друга уговорка помежду си.Към момента няма лимит на броя обяви, които може да публикувате, стига те да отговарят на изискванията на сайта. 

Не се допуска публикуване на  повтарящи се/дублиращи се обяви. 

За “дублиращи” се смятат обяви с еднакви или сходни детайли в тях, което включва описания, снимки, заглавия и еднакви или много подобни стоки. 

Допустимо е публикуване на еднакви стоки с различни размери, след уведомяване на Администратора на активния лайв чат или на имейл info@mep.bgПроблеми с използване на сайта

При нужда от съдействие след възникнал  с използване на сайта включително  невъзможност за влизане в профил, ни пишете на активния лайв чат или на имейл support@mep.bg.